Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje > společenské akce

6. ročník Den všech v areálu Domova sv. Josefa v Žirči (29. srpna 2020)

Dobročinná akce pro malé i velké

Redakce / 17.08.2020, Žireč
Na začátku, v roce 2015, bylo cílem uspořádat den, kde klasicky nevítězí rychlost a síla, ale smysl. A protože svoje smysly si rádi vyzkouší i dospělí, proto Den všech. Den, kde si s radostí zasoutěží a vše vyzkouší všichni, bez ohledu na věk. Zkrátka vytvořit smysluplnou zábavu pro malé i velké. Akci, která nám v okolí chyběla.

FOTOGALERIE - 6. ročník Den všech

Nakonec z toho vzešel den, kdy si děti i dospělí každého věku mohou vyzkoušet spoustu nových věcí, něco si vytvořit, trochu si zamuzicírovat, nebo si dobrou muziku poslechnout, zasportovat si nebo třeba jen zjistit, co zajímavého se v našem kraji děje, dobře se najíst a pobavit. Akci pořádáme v areálu Domova sv. Josefa, takže se prolíná svět lidí se zdravotním hendikepem a lidí tzv. zdravých. Případný výtěžek z akce poputuje na předem domluvený projekt ve spolupráci s Domovem sv. Josefa.

Letos máme před sebou 6. ročník, kterému předcházela velká nejistota, zda se vůbec uspořádá. A protože spousta tradičních akcí se nekoná, ať už z důvodu obav nebo z vládního nařízení o maximu počtu účastníků, nechtěli jsme to vzdát i my.

I letos budeme představovat šikovné místní kapely či sportovní kroužky a jejich učitele, kteří můžou být ostatním inspirací i vzorem.

Loňským výtěžkem 15.000 Kč jsme přispěli na nákup stropního zvedacího zařízení do chráněného bytu a jeho uživatelka si ho moc pochvaluje.

V průběhu akce podáváme pouze zdraví neškodné občerstvení. Tedy nadváhu a zkažené zuby si od nás nikdo neodnese. Podávají se zeleninové tortilly, vegetariánské burgery a i masožrouti si přijdou na své. Ovocné limonády děláme sami, stejně jako domácí ledový čaj. Odpočinout si můžete u dobré kávy a něčeho sladkého.
Těšit se letos můžete na spoustu tvořivých dílniček (tvoření z barevných písků, točení na hrnčířském kruhu…), na kuličkovou dráhu, ukázky dravých ptáků, malování na obličej, deskové hry, poznávání lesního světa, projížďky na koních a mnohem více ...
Na hlavním podiu se představí královédvorský rodák Václav Vaňura, Paya May & David Jakubec, zatančí nám Khattya, Attitude i pejsci, divadélko pro děti uvede Filip Pýcha a čeká vás velká bubenická dílna, kde hudebníci budete vy sami.
Letos jsme se naší akcí rozhodli podpořit i šikovné lidi z našeho regionu, kteří sami něco vyrábějí a ke své prezentaci v letošním roce mnoho příležitostí neměli, a tak si budete tentokrát u nás moct i něco praktického, zajímavého či krásného koupit.

Těšíme se na vás 29. srpna 2020 od 11:00 hod v zámeckém parku areálu Domova Sv. Josefa v Žirči, vstupné je dobrovolné.

Nikol Pavelková
za celý tým spolku Den všech

 
Vaše komentáře

Přečteno 675x
 
Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival