REGIONY | Obce | MÍSTNÍ STRÁNKY | Firmy | Restaurace | Ubytování | ![]() |
Redakce / 17.02.2021, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ | |
| |
Rodina změnu zaznamenala - a kupodivu se na ní zvykla, i když občas jsou vděčni za "klasiku". A protože mých pokusů se špaldovou moukou bylo už více, že je zřejmé, že to s ní jde a také chutná, podělím se s vámi o jednoduchý recept. Tento špaldový koláč zvládne i nekuchařka nebo dokonce šikovné starší dítě. Vážně! A sníst ho zvládne úplně každý. A když se vás bude ptát, proč je ten koláč tak tmavý, tak řekněte, že se opaloval :-) Ingredience:
Ve větší míse do jednoho rozklepnutého vejce zamíchám a vidličkou rozšlehám 2 (nebo i více) polévkové lžíce cukru krupice. Čím vím cukru, tím sladší. Když nebude žádný, bude slaný koláč - to jde samozřejmě také :-) Do této směsi přidám jogurt a vše zamíchám. Vedle v míse si smíchám špadlovou mouku s kypřícím práškem a případně i trochou jedlé sody. Ano, a špetku soli, vždyť pohádka sůl nad zlato známe :-) Tuto sypkou směs postupně sypu a vmíchávám do jogurtové směsi. Když je směs bez žmolků, přeleju ji do dortové formy nebo pekáče (vymaštěný a vysypaný hrubou moukou). Na těsto nakladu připravené ovoce, není třeba aby byla celá plocha koláče zaplněná ovocem. Ale je to na vás :-) Vrstvu ovoce posypu drobenkou z másla, cukru krupice, ovesných vloček a hrubé mouky. Dám do trouby na 180°C a za 20 min. se podívám, jak koláš pěkně naběhnul a jak se vybravuje. Dle barvy vyndám nebo nechám ještě péct. Zdraví vás Vypečená Máma | |
| |
Vaše komentáře |
Přečteno 311x |
Hodnocení článku:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |