Vyhledej
Královédvorsko > Sport > ostatní sporty

Mladí hasiči Choustníkova Hradiště po covidové pauze znovu bodují

Redakce / 26.06.2021, Choustníkovo Hradiště
Celá situace s covidem bohužel poznamenala i sportovní aktivity dětí. V loňském roce se nekonaly hasičské postupové soutěže vůbec, letos po více než půl roce absolutní stopky i tréninků pouze v omezené variantě.

FOTOGALERIE - Mladí hasiči Choustníkova Hradiště po covidové pauze znovu bodují

Okresní kolo, které se běžně skládá z 6 disciplín (1 disciplína se běhá na podzim a na jaře následujícího roku během víkendu dalších 5), bylo zjednodušeno na disciplíny 3, vybrány byly podle náročnosti na počet rozhodčích. Dalším omezením byl způsob, jak soutěž probíhala. Každé družstvo mělo přesný čas, kdy se může dostavit k prezenci a plnění disciplín, jednotlivá družstva se nesměla potkat, hned po odběhnutí odjížděla domů. Žádný nástup na zahájení, žádný nástup na ukončení a žádné vyhlášení výsledků. Na ty každý čekal doma.

I přes všechna omezení se naši starší nenechali vystresovat „bublinami“ a časovým harmonogramem, okresní kolo vyhráli a zajistili si tak postup na kolo krajské.

Takřka stejná omezení nás čekala i v Hradci Králové. Opět pouze 3 disciplíny, opět časový rozpis a po odběhnutí odjezd domů. Omezení počtu disciplín je nevýhodné v tom, že jedna chyba vás může stát vítězství. Pokud se při plném počtu disciplín něco nepovedlo, ostatní bezchybné plnění disciplín v dobrých časech „rozpustilo“ špatné umístění v té jedné nepovedené. 

První disciplínou byla štafeta dvojic, žádná chyba, z odběhnutých družstev máme čas první pod minutu (resp. 51 vteřin), z deseti družstev jsme startovali sedmý, takže už jen tři družstva za námi, to vypadalo dobře. Štafeta 4x60 a tady přišla ta jedna chyba. Spíš než chyba prostě smůla. První úsek paráda, krásná předávka, na druhém úseku pád na bariéře, ale bleskově se náš závodník zvedl a pokračoval, předávka, třetí úsek parádní, předávka, čtvrtý úsek také parádní, až do proběhnutí cílem. V cíli se ještě dobíhá, doběh je o něco delší než jindy a rozdělovač tažený za hadici dělá kotrmelec a koncovka se odpojuje = neplatný pokus. V tu chvíli víme, že je to špatné, ale nemůžeme se vzdát bez boje až do konce. Takže bojujeme ještě na disciplíně poslední, královské. Požární útok a znovu zatím nejlepší čas z odběhnutých.

Konečný výsledek:

  • štafeta dvojic 1. místo, 
  • útok 1. místo, 
  • štafeta 4x60 10. místo,
  • v součtu 3. místo. 

Naše zklamání mírní to, že vítězem a postupujícím na mistrovství republiky je další družstvo z okresu Trutnov, a to Dolní Branná. A být třetím nejlepším týmem kraje je přece také skvělý výsledek.

Ještě čekáme na výsledky dorostenců – jednotlivců. 

Z okresního kola jsme měli dva postupující, Dominika ve středním dorostu a Martina v mladším dorostu.
Martinovi se nedařilo, ale Dominik potvrdil roli favorita z okresního kola i na kraji a postoupil na mistrovství republiky, které se poběží 5. 7. 2021 v Zábřehu na Moravě.
Kluku jeden, přejeme Ti moc štěstí, ať se ani tam neztratíš! 

I na mistrovství nás čekají určitá omezení, ale ta už nám nezabrání Dominikovi na místě fandit. To můžete ale i vy, přímý přenos bude na www.firetv.cz.

A pokud někoho z dětí hasičský sport zaujal, rádi je přivítáme bez ohledu na bydliště u nás na hřišti a v týmu. Potřebujeme doplnit všechny kategorie – mladší, starší i dorostence a dorostenky. 

Teď budou tréninky omezené, ale v půlce srpna začneme v plném režimu, tzn. každý čtvrtek od 16 do 18 hod. na hřišti za bývalou poštou v Choustníkově Hradišti.

Šárka Víšková
SDH Choustníkovo Hradiště

 
Vaše komentáře

Přečteno 861x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
20.04.2024 20:00 - 20.04.2024 23:00
Koncert Roman Dragoun